top of page

MIJN VISIE

Een gezonde, lieve en mooie kat is wat ik wenste. Deze vond ik in de Siberische Kat. Al jarenlang geniet ik van dit ras en dit gun ik u ook. Mijn droom om te starten met fokken is uitgekomen in 2022. Ruim twee jaar aan voorbereidingen gingen hieraan vooraf. Mijn doel is om kittens een goede start te geven met veel aandacht en liefde. Na ruim 13 weken mogen ze uitvliegen naar een liefdevol huis.

IMG_1823.JPG
Mijn Visie: Over ons
Mijn Visie: Over mij

KENNIS & VAARDIGHEDEN

Om een goede fokker te worden, te zijn en te blijven is in mijn ogen constante ontwikkeling van kennis en vaardigheden nodig.


Ik krijg ondersteuning van verschillende geweldige fokkers. Deze helpen mij om kennis en vaardigheden op te doen rondom het fokken van de Siberische kat. Bijzondere dank aan Cattery Initium, Cattery Moya Dorogaya en Cattery Sibanna voor de hulp en ondersteuning.

Tevens heb ik kennis opgedaan middels:

- Mijn studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Deze heeft mij een goede basis gegeven m.b.t. kennis van het lichaam gezondheid, ziekte(behandeling) en genetica. Dit is gemakkelijk te vertalen naar de kat. De ontwikkeling van mijn wetenschappelijke vaardigheden hebben ervoor gezorgd dat ik de juiste bronnen weet te vinden en nieuwe kennis kan vertalen naar de praktijk.

- Een brede cursus over voeding, genaamd Superfoods voor Katten bij Catmoneo. Deze cursus heeft mij een goede basis gegeven met onder andere kennis over voeding van kittens, voeding van volwassen katten en voeding bij eventuele problemen (ziekten, allergie e.d.).

- Een brede cursus over katten en fokken van Pawpeds. De pawpeds G1 cursus heeft mij een goede basis gegeven met onder andere kennis over de kat in het algemeen, de gezondheid van de kat, genetica en fokken.

Natuurlijk blijf ik elke dag nog leren en doe ik mijn best om constant op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in ons mooie ras! Samen staan we sterk en kunnen we dit prachtige ras behouden en ontwikkelen!

bottom of page